Böcker & häften

Här finner du några böcker och häften du kan beställa. Information om hur du går tillväga finner du under respektive publikation. Välkommen med din beställning!

Min Resa - Från busfrö till missionär

av Oliver Lindberg

Boken är en självbiografisk berättelse om Olivers liv och hans kallelse till missionär. Boken är lättläst och kan varmt rekommenderas.

“Timmarna gick och klockan närade sig fyra på morgonen. Kudden var alldeles våt av alla tårar som hade runnit ned för mina kinder. Kampen var mycket intensiv. Skulle jag trots allt ta risken att svara ja?Sagt om boken.


I denna bok får vi följa en verkligt intressant, andligt vägledande och starkt gripande berättelse om vad som kan hända i en människas liv som vågar ta orden om efterföljelse på allvar. Vi erbjuds en äkta och nära berättelse om betydelsen av att vara lyhörd till den levande Gudens maning. Boken är på samma gång en praktisk undervisning om gudsrelationens intimitet, äkta beskrivning av äktenskapets verkligheter och en gripande missionshistorisk beskrivning. Genom lydiga redskap har budskapet om Jesus förts in bakom stängda murar.

Boken visar att för den människa som lagt sitt liv i Guds hand finns en öppen och levande väg att vandra trots alla omständigheter. Oliver Lindberg är ett levande exempel på den tron som inget håller undan och som därför blir ett redskap till öppnade välsignelsedörrar för omgivningen. Jag uppmanar alla med intresse för mission och andligt liv att ta del av detta personliga och kärleksfulla dokument skrivit av min vän Oliver Lindberg.

Daniel Alm, pastor

***

Jag har haft glädjen av att få läsa manuskriptet till boken Min resa. Jag har fått följa Olivers livsresa som fortfarande pågår, om än med kraftigt nedsatta funktioner p g a den skada han åsamkades i det brutala överfallet på
honom för många år sedan.

Att Oliver och hans Ulla har kunnat försonas med denna tragiska händelse är endast en obegriplighet. Obegripligheten har endast sitt svar i den förtrolighet Oliver och Ulla har med Gud.

Oliver är plågsamt självutlämnande, berättar om sina tidiga år som ett busfrö. Berättar om sin radikala omvändelse som dock inte befriade honom från sin sjävcentrering. Han driver sin egen kallelse in absurdum utelämnande sin hustru Ulla i många för honom avgörande Gudsupplevelser.

Under denna tid håller äktenskapet på att krackelera. Detta pågår ända tills en god vän tar honom i hampan och upplyser honom om att Ulla har lika stor
rätt att ta del av det han upplever av Guds tilltal. Det är först då som resan får stabilitet och visionen förverkligas.

Boken Min resa är lärorik för alla som brottas med kallelsen att tjäna Gud. Saken är klar! Gud hör bön och då gäller det att vara lyhörd när han svarar!

Roland Nelsson
fd. direktor Erikshjälpen

***

Oliver säger att han var ett busfrö, och han bjuder överraskande på detaljer som ger färg och känsla. Han blev en gudsman. Utvecklingen har aldrig stannat. Där finns den originella personligheten som blivit känd för sin öppenhet och förmåga att se igenom. Det finns en vildhet som präglade honom i kallelsen och han leddes dit där få varit. Han är den vise talaren och skribenten som berör massorna. Med talang och andlig utrustning skapar Oliver en vacker och kraftfull bild av sitt liv, av sin kära Ulla och sin familj, och verksamheten FTM.

Oliver bär ett namn med tyngd och allvar. Den mänskliga och andliga utveckling som har lett honom från busfrö till missionär har gjort honom till en av de stora i Guds Rike, en av de uppskattade förkunnarna i många församlingar i Sverige, i östeuropeiska länder och inte minst i Rumänien. Denna bok är ett dokument om Guds väg i och genom en helgjuten man.

Lars Hörnberg
Grundare av Caminul Felix familjebyar

Önskar du beställa boken!
Du kan beställa boken "Min Resa - från busfrö till missionär" genom att skicka ett e-postmeddelande till den här adress adressen ulla@ftm-mission.org. Alternativt använder du dig av den här talongen (som du skriver ut och skickar in per post) eller skickar du ett vykort till adressen nedan. Glöm inte att ange ditt namn och din adress och antalet böcker du vill beställa. Boken kostar 189 kronor, vilket också inkluderar porto.

Oliver Lindberg
Box 311
573 24 Tranås

Att samarbeta med den helige Ande - häfte

av
Oliver Lindberg

Häftets baksidestext..

"Vi kände båda frid i våra hjärtan att placera manuskripten innanför skjortan, bakom ryggen och låta byxor, skjorta och kavaj skydda dem. I tro att vi handlat efter Guds ledning begav vi oss mot gränsen till Polen.

När vi kom till gränsen blev vi ombedda av tulltjänstekvinnan att vänta utanför bilen. Vi upplevde nu båda två att det började 'krisa till sig'. Manuskripten började långsamt söka sin väg ned för våra ryggar och vi var övertygade om att alla runt omkring oss såg någonting konstigt hänga ner 'där bak'.

Efter en lång väntan kom så slutligen samma tullkvinna tillbaka till oss och överlämnade våra pass, samtidigt som hon bad mig att öppna dörren till baksätet. Kvinnan pekade på min portfölj och sade med fasthet: 'Jag vill se vad som finns i portföljen'!"

Oliver Lindberg leder idag arbetet med FTM-Mission. Han har sedan 1977, när han började arbeta i Östeuropa, givit sin tid för att sprida evangelium till dessa länder.

Oliver Lindberg har i alla år varit trogen sin kallelse. Föga kunde han ana vad Herren hade i beredskap för honom och hans familj den dag han sade "JA" till kallelsen från Gud att arbeta i Östeuropa, Baltikum och Ryssland.

******
Häftet utgavs första gången 1994 och en andra tryckning 2001. Häftet finns fortfarande att beställa. Du får enklas boken i din hand genom att skicka e-post till info@ftm-mission.org. Där du uppger vilken bok eller häfte du vill beställa, ditt namn och din adress så skickar vi den till dig med ett bilagt inbetalningskort. Häftet kostar 40 kronor, postens gällande avgifter tillkommer. Alternativt skickar du ett vykort till:

FTM-Mission
Box 311
573 24 Tranås 

Det är inte alls så illa som många säger... det är VÄRRE! - häfte

tl_files/Bilder webbplatsen/Omslag_TRbok.jpgTempelriddarordern och Frimurarordern i Bibelns ljus

Detta häfte innehåller Oliver Lindbergs personliga vittnesbörd om hans erfarenhet av att en gång varit medlem i Tempelriddarordern. Häftet innehåller också en beskrivning av Frimurareordern. Här följer ett utdrag ut häftets förord.

"Det var på våren 1984 som jag för första gången offentligt trädde fram och varnade för medlemskap i hemliga ordnar. Jag har allt sedan dess burit på en längtan att få göra en skriftlig sammanställning över Tempelriddarordern (TR) och Frimurarordern. Jag har också vid upprepade tillfällen blivit uppmanad att göra en sådan och då i synnerhet om TR:s invigningsceremoni. Därtill har jag också blivit ombedd att undersöka om det föreligger något samband mellan dessa s.k. kristna ordnar… I denna skrift tar jag därför upp invigningsceremonin i TR och grundstenarna i Frimurarordern till belysning, utifrån Bibelns ljus."

 

******
Häftet finns fortfarande att beställa. Du får enklast häftet i din hand genom att skicka e-post till info@ftm-mission.org. Där skriver du vilken bok eller häfte du vill beställa, ditt namn och din adress så skickar vi den till dig med ett bilagt inbetalningskort. Häftet kostar 60 kronor, postens gällande avgifter tillkommer. Alternativt skickar du ett vykort till adressen nedan där du anger vilken bok eller häfte du vill beställa, samt ditt namn och din adress.

FTM-Mission
Box 311
573 24 TranåsFTM-besök
Online:
1
Visits today:
9
Visits total:
36,035
Hits today:
10
Hits total:
62,942
Visitors per day: Ø
17
Counting since:
 2013-12-21