Familjen Popa

tl_files/Bilder webbplatsen/fam_popa (kopia).jpg
Familjen Popa, fru Rita sonen Rafael och Florin.

Jag heter Florin Popa och är 31 år gammal. I december 2003 tog jag min examen i fysik vid Universitetet i Oradea, Rumänien. Samma år bestämde jag mig för att börja studera vid Pingströrelsens Teologiska Institut i Bukarest med målsättningen och önskan att tjäna Herren där Han ville ha mig.

I augusti 2006 gifte jag mig med min fru Rita. År 2007 tog jag examen vid Teologiska Institutet i Bukarest. Efter det fick jag arbete på ett företag som säljer delar till lastbilar. Under denna tid tjänade jag också i Bethelförsamlingen och i andra församlingar i Bihor distriktet. Under juni månad 2009 beslutade jag mig för att säga upp min anställning. Jag hade då arbetat 10 timmar per dag, eftersom mitt arbete fordrade att jag reste en hel del. Min stora längtan var att få tjäna i en församling, att få predika och att få vara involverad i ungdomsarbetet. Helt enkelt få ge min tid för Guds verk. Allt sedan dess har jag hjälpt till i Filadelfiaförsamlingen i Oradea och i en församling på en ort som heter Spinus.

I Filadelfia blev jag avskild som diakon och senare som äldstebroder. På senare år har vi också en sekreterare och en ungdomsledare i församlingen. Filadelfiaförsamlingen i Oradea hjälper församlingen i Spinus att bygga en ny kyrkolokal och jag är ansvarig att överse byggnationen av den. Vi har hittills lyckats göra grunden färdig och i år kommer byggnationen av huset att komma igång. Jag predikar i församlingen i Spinus minst en gång i månaden och de gånger vi firar Herrens nattvard. Den 1 oktober 2010 föddes vår son Rafael som är en Guds välsignelse till oss. Förra året genomgick jag fyra operationer. Det visade sig att mina njurar var förstorade och svullna, plus att man hittade stenar i båda njurarna. Idag mår jag bättre även om jag ibland har värk i njurarna. Finansiellt kämpar vi en svår kamp.

Vår månadsinkomst är 900 Lei, motsvarande 1 740 svenska kronor. Detta inkluderar det lilla tillskott vi fick när vår son föddes, plus det jag eventuellt får från Pingstunionen. Från denna summa betalar jag själv de resor jag gör till församlingen i Spinus, eftersom de inte har några som helst ekonomiska möjligheter att hjälpa mig. Både jag och min familj är så tacksamma för den hjälp vi nu får genom er.

Ett stort tack
Florin Popa

FTM-besök
Online:
1
Visits today:
6
Visits total:
36,617
Hits today:
7
Hits total:
63,919
Visitors per day: Ø
17
Counting since:
 2013-12-21