Utdelning av matpaket

tl_files/Bilder webbplatsen/Matpaket.jpgVid sidan av utdelningen av det dagliga brödet har FTM-Mission, sedan våren 2010, bistått församlingen med ekonomisk hjälp för matpaket. I dagsläget (2012) får ett 25-tal familjer regelbundet dessa paket. Många familjer går hungriga och det finns många munnar som behöver mättas. Vi vänder oss i första hand till familjer med barn för att sedan hjälpa andra som är i stort behov av hjälp.

Ingen borde egentligen behöva gå hungrig, men det är ett faktum att många tvingas till detta. Därför vet vi att dessa matpaket fyller en viktig funktion, då paketens innehåll lindrar en annars påtaglig hunger. Men vi vet också att paketen skapat en stor nyfikenhet och förundran; flera av familjerna har med märkbar förundran frågat hur någon de aldrig träffat eller någonsin kommer få träffa, i ett land långt bort, vill ge dem denna gåva. Vad är det som får någon i ett annat land att vilja göra något sådant?

Denna förundran har givit upphov till många samtal om vem denne Jesus är och att det är Jesu kärlek som berört vårt hjärta. Och att Gud nu vill beröra deras hjärtan. Den glädje vi fått uppleva skapar i sin tur denna givmildhet. Under tårar tar familjerna emot dessa paket, några bekänner öppet sin synd och vill göra bättring. Igor välkomnar alla att besöka församlingen för att med egna ögon se och uppleva evangeliets kraft. En ung broder uttryckte sin förundran över evangeliets kraft med dessa ord, då han fick pastor Igors Bibel i sin hand: "Denna bok drar mig till sig som järn dras till en magnet."

Vi ser nu att flera av de familjer som får ta emot dessa matpaket med glädje kommer till församlingens olika aktiviteter. Sakta men säkert återvänder hoppet in i dessa människors liv. Evangeliets kraft till frälsning och upprättelse är verksam idag och frälser till evigt liv.


Vad kan du göra för att hjälpa?

För en summa av 250 kronor i månaden (kostnaden för ett helt paket) kan en familj få hjälp. Självfallet är din gåva oavsett storlek välkommen. Paketen anpassas efter familjernas storlek, varför en del paket innehåller mer produkter (och därför kostar lite mer) för de familjer som är fler till antalet. Vi vill att paketets innehåll skall vara relevant och ge ett konkret och verkligt stöd. Har du frågor omkring detta är du välkommen att höra av dig.

...................

Utdelning av matpaket :: maj 2012

tl_files/Bilder webbplatsen/Matpaket/Maj 2012/_MG_8067.jpgVid varje besök försöker vi att hinna med en "utdelningsrunda" till några av det 25-tal familjer som står som regelbundna mottagare av dessa paket. När man gör dessa besök anar man något lite hur de familjer lever som får ta emot matpaketen. Det är för de allra flesta en svår situation, där matbristen är tydlig. Många ligger också sjuka och några förlamade. Flera av mottagarna lider också av psykiska åkommor. Dessa bilder försöker skildra något av hur tillvaron är för dessa människor.

Utdelning av matpaket :: maj 2012

 

Bilder från maj månad 2011

Utdelning av matpaket sker varje månad. Dessa bilder är från utdelningen i maj månad förra året.

Utdelning av matpaket maj 2011

Utdelning av matpaket :: april 2011

Under min resa i april 2011 besökte vi flera av de familjer som finns med i projektet. Du kan möta några av dessa i bildgalleriet här nedan.

Utdelning av matpaket april 2011

 

 

 

 

 

FTM-besök
Online:
3
Visits today:
5
Visits total:
36,616
Hits today:
6
Hits total:
63,918
Visitors per day: Ø
17
Counting since:
 2013-12-21